Onsdagen på Hulphond

I onsdags var jag där hulphond har sin station. Först var jag med valpar, de gjorde ett test. Det gick ut på att se hur dom var mot andra hundar och människor. Om de var rädda för olika ljud och saker samt hur mycket kontakt de hade med sin foster matte.





 



På eftermiddagen var jag med en tränare. Hon visade med en ny hund som nyss hade kommit dit hur de börjar vänja dom med klickern. Då klickade hon och gav godis. När hunden hade fattat de lite så slutade hon, bara för de inte skulle bli för mycket.
Sedan bytte hon hund till en som nästan var färdig att bli assistent hund. Hon tränade på att hunden skulle plocka upp de som låg på marken och ge det till henne när hon satt i rullstol. Hunden hade matchat med en man och då behöver hunden kunna ta av han jackan när han sitter i rullstolen. Så tränaren började träna det med hunden, och det gick väldigt bra.




Sedan åkte vi iväg med tre hundar till en stor affär med växter, djur, hund/katt/häst saker, prydnadssaker osv. Där var målet att dom skulle ha kontakt med tränaren och att de bara skulle vänja sig vid miljön.
När vi kom tillbaka gick vi med den nya hunden till mataffären så hon fick vänja sig vid miljön och så tränaren kunde se hur hon skötte sig. Och hunden skötte sig exemplariskt :)









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bebis elefant

Åka tåg, eller?